آموزش گام به گام بازاریابی شیرآلات
بازاریابی شیرآلات و کلاً بازاریابی در حوزه ساختمان کار بسیار سختی است و ظرافتهای خاص خودش را دارد. به خصوص این روزها در این بازار پر رقابت و نفسگیر، جذب و حفظ مشتری از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از راههای دستیابی به این هدف استفاده از تکنیکهای مختلف بازاریابی است.
به عنوان مثال تکنیک بازاریابی حسی یکی از روشهایی است که بسیار موثر است. هدف بازاریابی حسی خلق احساسات برای لذت بردن مصرف کنندگان از یک تجربه است، به طوری که بر نگرش و رفتار خرید آنها تاثیر گذار باشد.
بر اساس یک پژوهش با هدف بررسی تاثیر بازاریابی حسی بر رفتار مصرف کنندگان محصولات شرکت تولید کننده شیرآلات بهداشتی، بازاریابی حسی تاثیر مثبتی بر قصد خرید مصرف کنندگان دارد.
برایان ترسی میگوید: به جای اینکه فروشنده باشید، یک مشاور دلسوز باشید. آنگاه میبینید که فروش خودش اتفاق میافتد.
بنابراین در این مقاله و چند مقاله بعدی میپردازیم به اینکه بازاریابی چیست؟ و نکاتی درباره اینکه چگونه در بازاریابی شیرآلات حس خوبی را برای مشتری ایجاد کرده و او را جذب کنیم؟
بازاریابی چیست؟
بازاریابی چیست؟ به زبان ساده و خلاصه میتوان گفت، بازاریابی مجموعهای از فعالیتهای هدفمند برای پاسخ به این سوال مشتری است که “چرا باید از شما و نه از سایر رقبا، خدمت و یا کالایی را خریداری کنم؟ ” اگر نتوانید به این سوال جواب دهید، نمیتوانید به بازاریابی محصول و یا خدمت خود بپردازید.
کلمه بازاریابی در بسیاری از منابع آموزش بازاریابی توسط متخصصین، به این شکل تعریف شده است: ”مجموعه تمام فرآیندهایی که در مراحل دریافت یک محصول و یا خدمت، از تولید کننده تا تحویل آن به مشتری نهایی دخالت دارند، بازاریابی نامیده میشود.”
بر اساس این تعریف بازاریابی شامل مفاهیم مربوط به تولید و ساخت یک محصول و یا خدمت، شناسایی بازار هدف و مشتریان بالقوه، معرفی و ترویج محصول از طریق شبکههای فروش، میباشد.
متخصصان امور بازاریابی اهداف اصلی بازاریابی را اینگونه بیان میکند:
۱- جلب توجه بازار هدف
۲- تسهیل انجام فرایند خرید
۳- کسب مشتری با انجام اقداماتی خاص، کم خطر و آسان
بازاریابی شیرآلات
بسیاری از افراد در حوزه بازاریابی شیرآلات فکر میکنند، که بازاریابی تنها یک فرایند ابتدایی جهت فروش بوده و بازاریابی را تنها در عرضه و نشان دادن محصول به مشتری خلاصه میکنند.
اما به هیچ وجه این طور نیست. تکنیکهای بازاریابی شامل تمام آن چیزی میشود که به نحوی با مشتری در تعامل است. از تبلیغات گرفته تا هر آنچه که مشتری را ممکن است در مورد محصول درگیر کند و یا حتی خدمات مشتری و پیگیریهای بعد از آن.
کسب و کار صنعتی به آن دسته از کسب و کارها اشاره دارد که محصول تولید شده در تولید یک محصول دیگر مصرف میشود. برای مثال تولید کننده شیرآلات محصول خود را به سازنده ساختمان میفروشد و سازنده این محصول را در تولید یک محصول دیگر که ساختمان است، استفاده میکند.
بنابراین بیشتر تامین کنندگان صنعت شیرآلات جز کسب و کارهای صنعتی میباشند. در کسب و کارهای صنعتی مانند تامین کنندگان صنعت ساختمان به دلیل اینکه محصول قابل فروش معمولاً پیچیده است و نیازم به دانش فنی زیادی دارد، درگیری ذهنی زیادی برای مشتری ایجاد میکند. در نتیجه مشتریان از خرید اینگونه کالاها از فروشندگان جدید هراس دارند.
بنابراین اصل اساسی در کسب و کارهای صنعت ساختمان ایجاد اطمینان در مشتری به منظور خرید است. اساس ایجاد این اطمینان چه برای مشتریان فعلی و چه برای مشتریان جدید در مجموع یک مفهوم است و آن مفهوم یعنی “بازاریابی مبتنی بر رابطه”!
بازاریابی مبتنی بر رابطه یعنی تمام فعالیتهای بازاریابی باید به منظور بهبود روابط با مشتریان و ایجاد روابط گرم و عمیق با آنها متمرکز شود.
برخلاف چیزی که تصور عموم است و گمان میکنند مشتریان بازارهای صنعتی بیشتر از هر چیز به قیمت محصولات حساس هستند. واقعیت امر اینگونه نیست و در صورتی که رابطه بین مشتری و فروشنده مستحکم و قوی باشد، مشتری حتی در بسیاری از موارد به قیمت حساسیت زیادی نشان نخواهد داد.
باید دانست که اعتماد امر بسیار مهمی در خریدهای صنعتی است و معمولاً مشتریان جدا از کیفیت فنی محصول نیازمند احترام، رابطه قوی و خدمات پس از فروش مناسب هستند. در کل میتوان گفت که کلید فروش موفق و افزایش رضایت در بازار صنعتی مبتنی بر تقویت رابطه با مشتریان به منظور بالا بردن اعتماد مشتریان برای روی آوری به محصولات شرکت است.
در مطالب بعدی به تکنیکهایی برای رسیدن به این اعتماد و جذب مشتری در بازاریابی شیرآلات میپردازیم.