آموزش نحوه تعویض و تعمیر کارتریج شیرآلات اهرمی

با توجه به نیاز روز افزون صرفه جویی در مصرف آب، در این پست قصد داریم به صورت ساده و مختصر به آموزش نحوه تعویض کارتریج شیرآلات اهرمی بپردازیم. تا بتوانید شیرآلات منزل خود را به صورت آسان تعمیر کرده و از هدر رفت آب جلوگیری کنید.

در مطلب قبل درباره کارتریج شیرآلات و اینکه کارتریج اصلاً چیست و چه کاربردی دارد، صحبت کردیم. برای آشنایی با این عضو مهم شیرآلات اهرمی می‌توانید مقاله کارتریج شیرآلات چیست؟ را بخوانید.

 

نحوه تعویض کارتریج

شیرآلات اهرمی به دلیل باز و بسته شدن راحت شیر و آسانی در استفاده و کیفیت بالا بیشتر مورد توجه و محبوبیت قرار گرفته‌اند. در نتیجه امروزه شاهد نصب انواع شیرآلات اهرمی برای روشویی، سینک ظرف‌شویی، دوش حمام و سرویس بهداشتی هستیم.

با این حال هر چقدر هم که در ترکیب و ساختار شیرآلات اهرمی از مواد با کیفیت استفاده شده باشد، به دلیل وجود حجم بالایی از رسوبات و املاح در آب شرب مصرفی خراب شدن آن زیاد دور از انتظار نیست.

عمده مشکلات شیرآلات اهرمی حتی با وجود مواد مرغوب بکار رفته در آنها ممکن است آب دادن، سفت شدن و چکه کردن آن باشد که این مشکلات به مغزی یا همان کارتریج شیرآلات اهرمی مربوط است و نیاز به تعویض مغزی شیر دارد.

خوشبختانه می‌توان تنها از طریق تعویض مغزی شیر اهرمی این مشکل را بر طرف کرد. در ادامه به صورت گام به گام با نحوه تعویض کارتریج و تعمیر شیرآلات اهرمی آشنا می‌شوید.

 

آموزش نحوه تعویض کارتریج و تعمیر شیر اهرمی

جهت تعویض کارتریج شیر آب در منزل ابتدا باید شیر آب را قطع کنید. در برخی از ساختمان‌ها آب قطع کن آن در زیر سینک قرار دارد؛ در صورت نبود شیراهرمی زیر سینک کافی است از طریق شیر فلکه اصلی جریان آب سرد و گرم را قطع کنید.

قبل از اینکه وارد عمل شوید ابزار خود را چک کنید تا خدای ناکرده در نیمه راه با مشکل مواجه نشوید . همچنین دقت کنید که فلز برنج جزء فلزات خشک و شکننده محسوب می‌شود، بنابراین در مواقع بستن مهره نباید بیش از حد فشار وارد کنیم.

ابزار لازم برای تعویض مغزی شیر اهرمی:

  • آچار فرانسه با سایز متوسط
  • آچار آلن به سایز ۲/۵
  • پیچ گوشتی دو سو

 

تعمیر شیر اهرمی

به منظور تعمیر شیر اهرمی و آشنایی با نحوه تعویض کارتریج آن بر اساس مراحل زیر اقدام کنید:

  1. در صورتی که شیر آب از نوع قدیمی باشد با برداشتن درپوش آن و باز کردن پیج می‌توانید مغزی فلزی شیر را در بیاورید و مغزی جدید را جا بیندازید.

ممکن است در برخی از شیرها با باز کردن دستگیره نیاز به در آوردن پین U شکل باشید و در برخی حتماً باید کارتریج را از محل خود بیرون بیاورید.

با استفاده از یک پیچ گوشتی دو سو و باریک، پلاستیک زیر اهرم را جدا کنید. این پلاستیک که همگی به رنگ آبی و قرمز آن را می‌شناسیم باید برداشته شود تا بتوان به پیچ مغزی دسترسی پیدا کرد.

  1. زیر پولک باز شده یک پیچ وجود دارد که با آلن یا پیچ گوشتی دو سو باز می‌شود . این‌گونه که آچار آلن را زیر اهرم انداخته و آن را جدا کنید. توجه داشته باشید، گاهی مواقع پیچ اهرم به دلیل رسوبات گیر کرده و به راحتی باز نمی‌شود.
  2. در این حالت می‌توانید با چکش ضربه آهسته‌ای زده و یا مقداری روغن ترمز بریزید تا رسوبات باز شوند. با باز کردن پیچ شیر اهرمی را به سمت بالا حرکت دهید و آن را باز کنید.
  3. اهرم دسته را به آرامی برداشته و کناری قرار دهید و سپس کاور زیر اهرم را با دست بردارید.
  4. حال می‌توانید نگهدارنده کارتریج را بر روی آن مشاهده کنید، با استفاده از انبر قفلی نگهدارنده کارتریج را نیز باز کرده و در گوشه امنی قرار می‌دهیم.
  5. در این مرحله کارتریج شیر اهرمی کاملاً روبروی شما قرار دارد، آن را به راحتی و تنها با کمک دست بیرون آورده و خرابی آن را چک کنید.
  6. معمولاً دسته کارتریج خراب به سختی حرکت کرده و گیر کردن آن کاملاً مشهود است. پس باید از کارتریج جدید بر روی شیر استفاده کنیم.
  7. با توجه به اینکه اندازه کارتریج‌ها در بازار در سایزهای ۲۵، ۳۵، ۴۰ و ۴۵ موجود است، حتماً برای خرید کارتریج جدید، نمونه قبلی را همراه خود داشته باشید.
  8. پس از تهیه کارتریج جدید آن را در جای خود قرار داده و نگهدارنده کارتریج را نیز روی آن بگذارید.
  9. ابتدا نگهدارنده کارتریج را با دست و سپس با کمک آچار انبر قفلی محکم کنید تا در آینده دچار نشتی نشود.
  10. درپوش را بر روی نگهدارنده کارتریج قرار داده و با دست آن را محکم کنید.
  11. اهرم شیر را در دست گرفته و با کمک آچار آلن پیچ درون اهرم را تنظیم کرده و سپس اهرم را در جای خود بر روی شیر قرار دهید.
  12. پیچ اهرم را با کمک همان آچار آلن محکم کرده و اهرم را چک کنید که به راحتی حرکت کند.
  13. پلاستیک زیر اهرم را با دقت در جای خود قرار دهید.
  14. در انتها شیرهای پیسوار سرد و گرم شیر اهرمی زیر سینک را باز کرده و کارکارد شیر اهرمی را امتحان کنید.

شما می‌توانید با کمک توضیحات بیان شده و در صورت داشتن ابزار مناسب، بدون نیاز به مجری لوله کش کار تعمیر شیر اهرمی و تعویض کارتریج آن را به راحتی انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *