نصب شیر اهرمی توالت

ممکن است به دلیل خرابی یا تغییر دکوراسیون منزل نیاز به نصب شیر اهرمی توالت پیدا کنید. گاهی به خاطر در دسترس نبودن تکنسین و یا نبودن شرایط برای مراجعه به تکنسین متخصص و یا اینکه نخواهیم هزینه اضافی متقبل شویم، می‌توانیم خودمان کار نصب یا تعمیر را انجام دهیم.

اگر لوازم مورد نیاز برای نصب در دسترس شما باشد و همه چیز خوب پیش برود، نصب شیرآلات کار سختی نیست. در این مقاله سعی داریم با توضیحات دقیق، نصب شیر اهرمی توالت توسط خریداران را امکان پذیر کنیم تا خودتان بتوانید شیرآلات توالت را نصب کنید.

اگر به روش نصب سایر شیرآلات اهرمی نیاز دارید نیز می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

 

نصب شیر اهرمی توالت

بیشتر مردم  تصور می کنند که نصب تجهیزات ساختمانی و یا انجام کارهای فنی، دردسر ساز است و سعی می‌کنند آن را به افراد فنی بسپارند، اما در این آموزش به شما نشان می‌دهیم چگونه در شش مرحله ساده و در کمتر از ۳۰ دقیقه، بتوانید شیر توالت خود را خودتان نصب کنید و دیگر انتظار فرد متخصص را نکشید.

امروزه در خانه‌های جدید معمولاً شیرآلات اهرمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و شیرآلات پیچی در خانه‌های قدیمی به کار گرفته می‌شد.

مقاومت بالا در برابر خرابی و مصرف کمتر آب از ویژگی های شیرآلات اهرمی است از این رو نصب شیر اهرمی رواج بیشتری دارد. با تعویض مغزی یا کارتریج شیر اهرمی می‌توانید مشکل چکه کردن آب را حل کنید. اما اگر قصد تعویض و نصب شیر اهرمی توالت را دارید این مقاله را تا انتها بخوانید.

منظور از شیرهای توالت، شیرهایی هستند که با دو پایه بر روی دیوار نصب می‌شوند. این شیرها معمولا در حمام و توالت استفاده می‌شوند ولی الزاما این گونه نیست و ممکن است در فضاهای دیگری هم دیده شوند. مثلا در نمونه شیرهای سینک قدیمی هم روش نصب به همین شکل می‌باشد.

برای نصب شیر توالت به ابزارهای زیر نیاز خواهید داشت:

  • آچار فرانسه
  • نوار تفلون
  • سطل

 

شیرآلات دیواری بر روی دو اتصال به نام اتصال لنگی نصب می شود که از یک سمت دارای اندازه یک دوم و از سمت دیگر دارای اندازه سه چهارم هستند.

این اتصالات برای تنظیم محل نصب شیر، تراز بودن و تبدیل لوله‌های یک دوم به سه چهارم کارایی دارند. هرگاه خواهان نصب شیری بودید باید با کمی چرخواندن این اتصال به سمت سفت شدن محل بسته شدن مهره شیر را با لبه لنگی تنظیم نمایید.

معمولا به دلیل اینکه قصد تعویض شیرآلات اهرمی را دارید این لنگی‌ها در جای خود قرار دارند. مگر اینکه بسیار فرسوده شده و نیاز به تعویض داشته باشند که پیشنهاد ما هم تعویض این لنگی‌ها و حتی مغزی یا بوشن درون دیوار است.

نصب شیر اهرمی توالت فرنگی و دستشویی ایرانی و حتی دوش که به نام شیرهای دیواری معروف  هستند، معمولا به واسطه همین اتصال به نام لنگی به داخل رزوه لوله کشی و مهره شیر انجام می‌شود.

لنگی از سمت سایز 1/2 اینچ با نوار تفلون آب بندی می‌شود و از سمت شیر توسط یک واشر 2/5 به مهره 3/4 شیر وصل می‌گردد .

در واقع یک مهره 3/4 در شیرهای دیواری یا توکاسه دو پایه برای متصل کردن شیر به لنگی یا زانوی لوله آب در این شیرها تعبیه شده که با واشر 3/4 آب بندی می‌شوند.

شیر توالت دارای یک خروجی برای اتصال به شیلنگ آفتابه بوده و شیرهای دوش نیز دارای دو آبریز و یک سوپاپ شیر برای شیفت دادن ریزش آب از بالا یا پایین می‌باشند .

نصب شیر اهرمی توالت

مراحل نصب شیر اهرمی توالت

اگر قصد تعویض شیر توالت منزل را دارید، قبل از نصب باید ابتدا مهره شیر را با آچار فرانسه باز کنید و سپس در صورتی که لنگی و بوشن هم فرسوده بود با استفاده از لوله گیر و یا آچار فرانسه آنها را هم باز کنید.

در ساختمان‌های نوساز، این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از شروع نصب شیرآلات دستشویی درپوش لوله‌های آب را برای مدتی کوتاه باز کنید تا آب با فشار از لوله ها خارج شده.

این گونه همراه آب مصالح ساختمانی و یا سنگریزه‌هایی که در زمان نصب داخل لوله‌ها راه یافته‌اند، از مسیر آب خارج می‌شوند. در ادامه مراحل نصب شیر اهرمی توالت را گام به گام شرح می‌دهیم:

مرحله ۱:

برای نصب شیر اهرمی توالت در مرحله اول باید جریان اصلی آب (فلکه آب) را قطع کنید. سپس در پوش‌های لوله کشی آب سرد و گرم را باز کنید و برای لحظه‌ای جریان آب را برقرار کنید، این کار برای خالی کردن آب اضافه است.

این کار همچنین موجب تخلیه رسوبات احتمالی موجود در لوله‌کشی شده و علاوه بر از بین رفتن رسوبات، باعث می‌گردد تا شیرهای واحد شما دیرتر رسوب بگیرد و عمر بیشتری داشته باشد.

علاوه بر این برای نصب شیر اهرمی توالت تا جایی که دسترسی دارید، لوله‌های منتهی به شیر توالت را از روسوب و گرفتگی احتمالی پاکسازی کنید. برای این کار می‌توانید از محلول‌های حل کننده رسوبات آب در مسیر لوله‌ها و تجهیزات خاص در این زمینه استفاده کنید.

مرحله ۲:

دو عدد لنگی موجود در جعبه را خارج کنید. در سمت کوچک‌تر لنگی نوار تفلون ببندید. بعد از تفلون کردن لنگی‌ها آنها را در محل خروجی آب نصب می‌کنیم.

آن‌ها را با آچار فرانسه در مجراهای آب سرد و گرم به یک میزان محکم کنید؛ به طوری که در افق یکسان با فاصله مناسب برای بستن شیر نصب شود.

برای این کار با یک دست شیر را نگه دارید و یا از فردی بخواهید نگه دارد و با دست دیگر لنگی‌ها را خیلی کم کم سفت کنید تا دقیقا محل نصب مهره شیر و سرلنگی هم تراز باشد و هم به راحتی به مهره اتصال داده شود.

تذکر: برای کنترل فاصله مناسب لنگی‌ها، شیر را مقابل آن‌ها قرار دهید.

مرحله ۳:

قبل از بستن مهره‌های شیرآلات اهرمی در نظر داشته باشید که این شیرآلات پولک‌هایی دارند که به منظور زیبایی بسته می‌شوند.

این پولک‌ها یا به راحتی بر روی لنگی در جهت عقربه‌های ساعت بسته می‌شوند. یا ابتدا وارد لنگی می‌شوند و بر خلاف جهت عقربه‌های ساعت و همانند موقعی که باز می‌شود در جای خود به صورت کشویی سفت می‌شوند. به خاطر داشته باشید که تنوع این پولک‌ها و نحوه بستن آنها زیاد است.

بنابراین دو عدد کاور موجود در جعبه را با دست روی لنگی‌ها ببندید. در صورتی‌ که کاور تلسکوپی باشد ابتدا به حالت جمع شده روی لنگی‌ها بسته می‌شود و پس از نصب شیر با چرخاندن قسمت تلسکوپی طول آن افزایش می‌یابد و روی مهره‌ها پوشش داده می‌شود.

مرحله ۴:

در ادامه نصب شیر اهرمی توالت، بعد از نصب لنگی‌ها و قرار دادن پولک روی لنگی، شیر را در دست گرفته و واشرهای سایز 2.5 را در داخل مهره‌ها قرار می‌دهیم و بعد مهره‌های روی شیر را روی لنگی که به دیوار نصب کردیم می‌بندیم

آنها را ابتدا با دست و سپس با آچار فرانسه در حد متوسط محکم کنید، تا جایی که مهره‌ها سفت شود.

تذکر: به هیچ عنوان برای سفت کردن مهره‌های شیراهرمی نیازی به تفلون ندارید و این مهره‌ها خودشان دارای واشر آب‌بندی هستند.

مرحله ۵:

سپس شیر اصلی آب را برای آزمون نشتی اتصالات و اطمینان از صحیح بودن عملیات نصب باز کنید.
تذکر: مهره‌ها به‌ قدری محکم بسته نشود که باعث پارگی واشرهای تخت شود. اگر بعد از برقراری جریان آب از مهره‌ها نشتی داشتید، مهره‌ها را تا جایی محکم نمایید که نشتی قطع شود.

مرحله ۶:

در ادامه شیلنگ توالت را با استفاده از واشر مخصوص در جای خود محکم کنید. برای این کار شیلنگ توالت را بر روی شیر توالت به‌ آرامی و با دست وصل می‌کنیم. در نظر داشته باشید که شیرهای توالت شیلنگ خور هستند و این شیلنک در زیر آنها تعبیه می‌شود.

 

ارتفاع نصب شیر توالت

ارتفاع استاندارد شیرالات جدای از اعدادی که برای راحتی استفاده کاربر از شیرالات است، یک همگونی و هماهنگی با مجری لوله‌کشی تاسیساتی با سایر بخش‌های ساختمان به وجود می‌آورد.

در نتیجه هنگام تغییر و تحولات در اجرای سایر زمینه‌های ساختمان، مجری و ناظر با توجه به این ارتفاع و فواصل استاندارد در تعیین تغییرات احتمالی تصمیم گیری می‌کنند .

ارتفاع نصب شیرآلات توالت ایرانی

به خاطر این که توالت‌های ایرانی در پایین‌ترین سطح دسترسی قرار دارند، شیرآلات آن باید در ارتفاعی نصب شوند که به راحتی بتوان آن را باز و بسته کرد.

در این حالت برای ارتفاع مناسب نصب شیرهای توالت ایرانی معمولا از کف تمام شده ارتفاع بین 25 تا 30 سانتی متری را در نظر می‌گیرند.

برای این منظور در زمان لوله کشی باید در نظر داشت که شیر توالت ایرانی را در ارتفاعی نصب کنید که با کف تمام شده یعنی پس از اجرای کف سازی ساختمان حدودا 30 سانتی متر بالاتر باشد.

نکته مهم دیگر اینکه فاصله شیرآلات به کاسه توالت نباید آنقدر کم باشد که موجب مزاحمت برای فرد شود و نباید آنقدر زیاد باشد که دسترسی آسان آن را مختل نماید و فرد را با زحمت و دردسر مواجه کند.

ارتفاع نصب شیرآلات توالت فرنگی

همان طور که می‌دانیم توالت فرنگی به علت نشیمن‌گاهی که دارد بر خلاف توالت ایرانی، برای نصب به ارتفاع بالاتری نیاز دارند.

برای نصب توالت فرنگی ضمن اینکه باید فواصل عرضی و طولی با دیوارها در نظر گرفته شود، ارتفاع شیر هم به اندازه‌ای باشد که به راحتی بتوان از آن استفاده کرد.

برای نصب شیر توالت فرنگی ارتفاع حدود 55 سانتی متر از کف باید در نظر گرفته شود و معمولا محل آویز شیلنگ آن 20 سانتی متر بالاتر است.

در این نوع توالت هم فاصله مجموعه شیرآلات مانند توالت ایرانی بسیار مهم است.

 

فاصله توالت فرنگی از دیوار

فاصله تمام شده توالت فرنگی از دیوار طرفین و پشت نیز حداقل 25 تا 45 سانتیمتر است. این فاصله با توجه به سایز توالت فرنگی و ایرانی و ابعاد سرویس بهداشتی و سلیقه اعمال می‌شود. برای هر یک از تجهیزات سرویس بهداشتی نیز یک ارتفاع استاندارد تعریف شده است.

 

ارتفاع نصب فلاش تانک

فلاش تانک توالت فرنگی در فاصله 25 سانتی متری و فاصله فلاش تانک توالت ایرانی را باید در ارتفاع 180 سانتی متری در نظر گرفت.

 

نصب دکور توالت

به غیر از شیرآلات و آینه توالت تجهیزات دکوری دیگری نیز برای نصب در توالت در نظر گرفته می‌شود.

اغلب نصب تجهیزات توالت و سرویس بهداشتی متناسب با سلیقه افراد در نظر گرفته می‌شود. اما به منظور راهنمایی می‌توان موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • سعی کنید جای دستمال توالتی را در مجاورت شیرهای آب توالت و در فاصله نزدیک حدود 15 تا 20 سانتی متری محل آویز شیلنگ توالت قرار دهید.
  • برای استفاده از جا حوله‌ای در توالت که اغلب دستمال توالت حوله‌ای تعبیه می‌شود، جایی در نزدیکی خروجی توالت در نظر بگیرید که در مسیر رفت و آمد نباشد و در ضمن در ارتفاع حدود 150 سانتی متری هم باشد.
  • اگر از جا مسواکی استفاده می‌کنید سعی کنید از نوع درب دار باشد و آن را در مجاورت پایین آیینه روشویی نصب کنید.
  • درست بر روی روشویی و با فاصله حدود 10 تا 15 سانتی متری یک جای مایع دستشویی نصب کنید به شکلی که مایع اگر ریخت بر روی لبه سنگ روشویی بریزد.
  • اگر از دست خشک کن برقی استفاده می‌کنید در ارتفاع حدود 150 سانتی متری و در جایگاهی نصب کنید که در مسیر بیرون رفتن از توالت باشد.
  • اگر نیاز به یک خوش بو کننده هوا دارید باید آن را در بالاترین نقطه توالت و یا حمام و در فاصله حدود 15 تا 20 سانتی متر پایین تر از سقف نصب کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *